Over ons2024-05-16T14:57:15+00:00

De Lotty Veffer Foundation maakte tentoonstellingen, documentaires, educatieve websites en organiseerde lezingen en debatten.
Onze projecten realiseerden we met subsidies maar er zijn kosten die daarbuiten vallen, zoals onder andere: website, verzekering, bankkosten.

In 2022 bouwde de stichting haar activiteiten volledig af.
Er werd naar mogelijkheden gezocht om de tentoonstelling of – meer waarschijnlijk – delen daarvan bij andere partijen onder te brengen. Dat is gelukt. Meer hierover in het komende Jaarverslag 2022.
Tevens wordt nog naar (financiële) mogelijkheden gezocht om de websites van Post uit de Vergetelheid, Joodse kinderen in kamp Vught, en De verhalen, honderd malen, alsmede mogelijk ook deze van de stichting nog enkele jaren in de lucht te houden.

Wilt u via onze digitale nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden, vul dan onderstaand formulier in met uw naam (voor- en achternaam), adres (postcode en woonplaats) en e-mailadres. De gegevens zullen niet met derden worden gedeeld.

Doelstelling

Projecten initiëren en realiseren over historische gebeurtenissen en ontwikkelingen, o.a. op het gebied van WOII, Sjoa (holocaust), genocide en mensenrechten. Vooral in de vorm van persoonlijke verhalen hierover. Deze worden geplaatst in hun context en verbonden met het hier en nu.
De basis van de Lotty Veffer Foundation ligt in het werken met verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, waarbij het niet alleen gaat om het herinneren van de gebeurtenissen, maar om doelgroepen de kans te geven hun eigen verhaal te spiegelen. Zonder tekort te doen aan de verschrikkingen die het nazi-regime de Joden en Nederlanders in het algemeen aandeed, schromen we hierbij niet om te actualiseren.

Fondsen

Wij realiseerden onze projecten met subsidies van het vfonds, Stichting Democratie & Media, Mondriaan Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds en Nationaal Comité 4 en 5 mei.

< vorige
Ga naar de bovenkant